Foto: Ellie SlotBeste bezoeker van mijn site,

Vanaf 1983 ben ik talloze uren aan het werk geweest om deze gegevensverzameling samen te stellen. Ik heb hiervoor vele archieven bezocht, tienduizenden bijna onleesbare oude geschriften gelezen, vertaald en vaak gefotografeerd. Mede dankzij contacten met andere genealogen en historici zijn vaak interessante verbanden boven water gebracht. In vele wandelingen en fietstochten heb ik onze mooie omgeving vastgelegd op de foto. Op allerlei plaatsen heb ik gespeurd naar oude landkaarten en plattegronden.

Het resultaat is een website die misschien wel uniek is in zijn soort. Waar immers vind je zoveel gegevens over je voorouders, zoveel verklaringen van straat- en veldnamen, zoveel achtergrondverhalen waardoor je de geschiedenis van het Maas- en Swalmdal leert begrijpen? Graag laat ik jullie hiervan meegenieten.

Deze verzameling heb ik op internet gezet om twee redenen:
-      door ze hier te 'publiceren' kan ik je behulpzaam zijn bij het uitzoeken van je stamboom, het maken van een werkstuk of scriptie, het schrijven van een artikel voor een jaarboek, het je eigen maken van de plaatselijke geschiedenis omdat je als gids rondleidingen verzorgt, je onderzoek naar de geschiedenis van het pand, de straat of de buurt waarin je woont, etc.;
-      tevens hoop ik dat je als bezoeker van deze site beschikt over aanvullende of wellicht ook corrigerende gegevens, en mij deze gegevens toestuurt zodat ik deze kroniek verder kan perfectioneren en nog meer mensen kan helpen.

 

VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE WEBSITE

 

Het is toegestaan om gegevens uit deze kroniek over te nemen voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik, zoals voor het samenstellen van je stamboom of het maken van een scriptie. Plaats je gegevens afkomstig van mijn website elders op internet, dan graag met een verwijzing naar deze site als bronvermelding: "Loe Giesen: Kroniek voor Beesel, Belfeld en Swalmen".
Ik nodig met name studenten uit om gebruik te maken van dit bronnenmateriaal en hun bevindingen aan mij terug te koppelen.

Het is nadrukkelijk verboden om (gedeelten van) deze site over te nemen voor commerciŽle doeleinden. Het overnemen van door mij gemaakt fotomateriaal van deze site is niet toegestaan, ook niet voor niet-commercieel gebruik. Wil je toch materiaal gebruiken, neem dan even contact op. Ik wens alle bezoekers van deze website heel veel lees-, kijk- en puzzelplezier.

 

Heb je vragen of opmerkingen, aarzel dan niet en mail me.

 

Loe Giesen, Reuver